Vind of maak je Wi-Fi spot op vakantie

Vind of maak je Wi-Fi spot op vakantie

Internet onderweg is steeds meer mogelijk geworden. Doordat we niet meer hogere kosten betalen voor roaming over de Europese grenzen, kunnen we nu meer gebruik maken van het datanetwerk. Toch willen we liever niet altijd onze internetbundel daarvoor gebruiken. Het liefst verbinden we onze telefoon met een Wi-Fi-netwerk, zodat we niet te snel door onze data heen gaan. Hieronder vind je enkele tips over hoe je onderweg en op vakantie Wi-Fi kan vinden en ook een eigen Wi-Fi-spot kan maken.

Mifi online

De term Mifi staat voor mobiele Wi-Fi en het is perfect voor reizen met de auto. Mifi is de benaming voor een eigen Wi-Fi netwerk, gemaakt van een mifi-router. Zeker voor lange reizen, kan dit ideaal zijn om gedurende de reis te kunnen streamen en toch de social media bij te houden. De mifi router is een klein apparaatje van broekzakformaat. Je kan het dus altijd meenemen. De mifi-router beschikt over een oplaadbare accu en ruimte voor een simkaart. In de mifi plaats je dus een simkaart met een data abonnement, waarmee je dus een eigen Wi-Fi creëert waar ongeveer 10 apparaten contact mee kunnen maken.

Mobiele hotspot

Ben jij in bezit van een ruime bundel die je zelf haast niet op krijgt? Dan is dit ook een perfecte hotspot om te gebruiken. Stel jouw mobiele telefoon beschikbaar als hotspot en vervolgens zijn meerdere apparaten te verbinden met jouw databundel. Vaak werkt dit in combinatie met een gebruikersnaam en wachtwoord. Gebruikers van andere apparaten hoeven alleen de inlog van jouw hotspot te weten, om daarmee te verbinden. Zelf kan je eigen apparaten als laptop en tablet ook verbinden met je eigen hotspot. Dat kan soms zelfs beter werken dan de lokale Wi-Fi en het is een perfecte oplossing om toch online te blijven.

Modem met mobiel internet

Je kan ook je eigen Wi-Fi-hotspot maken met een mobiele modem. Dit apparaat is bij providers te verkrijgen, vaak in combinatie met een mobiel internet abonnement. Zo kan je vanaf een vast bedrag per maand een behoorlijke databundel aanschaffen van rond de 1 GB of zelfs een onbeperkte databundel. Het is wel wat duurder in de kosten, maar wel een manier om onderweg internet bij de hand te hebben zonder dat het ten koste gaat van een telefoonabonnement.

Lokale Wi-Fi

Wil je er liever zelf geen kosten aan maken? Of wil je de databundel sparen voor de locaties waar geen Wi-Fi is? Dan zijn er genoeg punten onderweg waar Wi-Fi beschikbaar is. Onderweg zijn er tegenwoordig veel restaurants en tankstations langs de snelweg die Wi-Fi aanbieden. Je zal vast en zeker weleens aan een pauze toe zijn. Zoek dan de plekken uit die Wi-Fi hebben. Jij en je gezelschap kunnen dan tijdens de benen strekken of in de rij bij de toiletten even hun telefoon checken. Foto’s delen op social media. Een update sturen naar familie en vrienden thuis. Of het nieuws lezen. Ook vakantieverblijven als campings, hotels en resorts beschikken steeds meer over Wi-Fi. Let wel op als er gratis Wi-Fi wordt geboden, deze is niet altijd goed beveiligd. Criminelen gebruiken vaak openbare Wi-Fi om persoonlijke gegevens in bezit te krijgen. Gebruik deze Wi-Fi-locaties dus niet voor betaalopdrachten of andere privacy-gevoelige acties. Zoek daarvoor een beveiligd Wi-Fi punt op.

Een vakantie voorbereiden is dus meer dan alleen de koffer inpakken. Zorg voor voldoende beschikbare data met een of meer van deze opties, om altijd in verbinding te staan met het internet.

Lost Password