Onbeperkt bellen, talloze aanbiedingen

Onbeperkt bellen, talloze aanbiedingen

Ooit was het een droom, nu is het werkelijkheid. Onbeperkt bellen naar vrienden en familie. Hoe fijn zou het wel niet zijn als je gewoon elke avond urenlang met je vriendin in het buitenland kunt bellen en je geen zorgen meer hoeft te maken over onverwacht torenhoge rekeningen aan het eind van de maand? Dit is echt geen toekomstmuziek meer. Telecombedrijven concurreren elkaar bijna de tent uit en daardoor kun jij profiteren van diverse voordelige abonnementen. Bij bijna alle providers kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt bellen. In Nederland en ver over de grenzen. Dat komt goed van pas als je familie in Australië hebt wonen of als zelfstandig ondernemer geregeld met klanten moet bellen.

Gerust uren bellen

Onbeperkte belminuten worden overal aangeboden. Het is dus zaak om je goed te oriënteren. Elk abonnement is net weer even anders. De details verschillen nogal en speciale premium- of servicenummers zijn meestal alleen tegen een toeslag inbegrepen. Maar als je eenmaal een voor jou ideaal contract hebt afgesloten, dan hoef je je nooit meer druk te maken om je belkosten. Voortdurend op je horloge kijken tijdens een gesprek met de huisarts is dan niet meer nodig. Bel gerust de hele middag met je vader die alleen in een bejaardentehuis zit.

Sms is een weggevertje

Geen provider die uitsluitend onbeperkte belminuten verkoopt, want sms hoort ook altijd bij het abonnement. Met Instagram, Whatsapp en SnapChat is onbeperkt sms’en voor veel mensen niet meer nodig, maar het zit er nou eenmaal standaard bij. Kies je hiervoor, dan moet je rekening houden met prijzen van gemiddeld € 11 per maand. De meeste telecombedrijven bieden een bedenktijd van 14 dagen, een maandelijks opzegbaar of 1/2-jarig contract en een betrouwbaar netwerk.

Internetaanbod

Naast onbeperkt bellen (en sms’en) is de vraag naar mobiel internetten ook erg groot. Je kunt bij elke provider wel voor een abonnement kiezen met 1 GB tot 2 GB internet extra per maand. De prijzen lopen hierbij uiteen van gemiddeld € 12 tot € 20. Een aanbieding met onbeperkt bellen en beperkt internet kan oplopen tot ongeveer € 30 per maand. Zo kun je voor dit laatstgenoemde bedrag bijvoorbeeld onbeperkt bellen in Nederland en 120 minuten in EU-landen plus gebruikmaken van 10 GB

Addertje onder het gras

Kijk goed naar de voorwaarden van je abonnement. Veel klanten vermoeden een adertje onder het gras en daar hebben ze gelijk in. Meestal zijn niet alle onderdelen onbeperkt. Zo kan het dus zijn dat je in Nederland wel onbeperkt kunt bellen, maar dat er voor gesprekken naar het buitenland toch een limiet geldt. Wat evenwel het vaakst voorkomt, is dat er in het abonnement geen sprake is van onbeperkt internet. In de toekomst zal dit ongetwijfeld een vanzelfsprekendheid zijn, maar nu dien je goed op te letten hoeveel MB of GB ze precies aanbieden.

Lost Password