Het nieuwe abonnement van T-Mobile heeft geen datalimiet

telecomaanbieder t-mobile

Per 16 januari introduceert T-Mobile een aantal hele aantrekkelijke bundels. Vooral in trek? Het T-mobile Go Unlimited EU-abonnement. Voor 35 euro per maand heb je een abonnement met onbeperkt data, sms’en en bellen over het 4G-netwerk. Oftewel: er is dan geen datalimiet. Met deze actie kan T-Mobile weleens een prijzenoorlog starten. Het is hoe dan ook een hele belangrijke gebeurtenis voor de telecommarkt.

Kosten

Het abonnement kost 35 euro per maand als je een tweejarig sim-only abonnement aanschaft. Hiermee ligt de prijs van het abonnement vele malen lager dan die van de goedkoopste abonnementen zonder datalimiet. Die kosten namelijk 70 à 80 euro per maand. Of het T-Mobile Go Unlimited EU-abonnement ook voor één jaar kan worden afgesloten, is nog onbekend. T-Mobile verwacht de kosten die gepaard gaan met het verlagen van de prijs goed te kunnen maken met de aantrek van nieuwe klanten. Het bedrijf denkt dat ongeveer een miljoen mensen bereid zijn 35 euro per maand te betalen.

 

Alle EU-landen

Dit abonnement met onbeperkt bellen, sms en data is zowel in Nederland als in andere EU-landen (plus Noorwegen en IJsland) geldig. Echter, in deze andere landen kun je ‘slechts’ 60 dagen per jaar genieten van onbeperkte data. Daarna krijg je 10 Gigabytes per maand. Als je ook van deze bundel wil profiteren in de Verenigde Staten, dan is het T-Mobile Go Unlimited EU + USA-abonnement iets voor jou. Voor 60 euro per maand profiteer je van alle voordelen die het T-mobile Go Unlimited EU-abonnement biedt, maar daar bovenop krijg je dit dus ook in de Verenigde Staten.

Addertje onder het gras

Bij een dergelijk aanbod denken mensen vaak dat er een addertje onder het gras zit. Sommige mensen vragen zich af of ‘onbeperkt’ geen kleine lettertjes heeft. Dit is niet het geval, echter: er is wel een voorwaarde aan verbonden. Nadat je 5 Gigabytes verbruikt op een dag, moet je zelf nieuwe Gigabytes activeren. Je start namelijk met 5 Gigabytes, wat al erg veel is. Als dit bijna op is, krijg je een sms. Je kunt dan aanvullers van 1 Gigabyte activeren. Dit kun je eindeloos blijven doen en is kosteloos. Deze gang van zaken is zowel in Nederland als in de andere EU-landen zo. De gedachte hierachter is dat je op deze manier niet eindeloos grote bestanden kunt binnenhalen en het 4G-netwerk dus niet als vast netwerk kunt gaan gebruiken.

Wifi

T-Mobile neemt een duidelijke concurrentiepositie aan met dit abonnement. De concurrentie voelt zich mogelijk aangesproken om iets dergelijks te doen en de prijs te verlagen. Daarnaast is dit abonnement zeker een concurrent voor Wi-Fi, omdat dit vaak geassocieerd wordt met ‘traag’. Als je hetzelfde kunt doen op een snel 4G-netwerk als op Wi-Fi, zonder dat dit negatieve consequenties heeft op je financiën, dan heeft dit al snel de voorkeur.

Nog meer bundels

Naast deze twee bundels, lanceert T-Mobile nog drie abonnementen, met een prijs van 19 tot 28 euro bij een tweejarig sim-only abonnement. Dit zijn de T-Mobile Go Basic, de T-Mobile Go Next en de T-Mobile Go Up. Met alle drie de abonnementen kun je onbeperkt bellen in Nederland, 120 minuten bellen in het buitenland en ofwel één, ofwel vijf ofwel tien Gigabytes verbruiken in Nederland of de EU. Ook kun je deze abonnementen iedere maand omhoog of omlaag bijstellen. Dus wat je ook wenst, T-Mobile heeft het perfecte abonnement voor je.

Lost Password